vko.09 // 7.3.2019

Otteluennakko: IK Start - FC Inter

Otteluennakko: IK Start - FC Inter

Huomenna Inter pääsee Espanjassa harjoittelun sijaan pelaamaan.

FC Inter kohtaa huomenna Espanjassa pelattavassa ottelussa Norjan toisen sarjatason IK Startin.

FC Inter pelaa Marbellassa leirillään yhden harjoitusottelun, jossa vastaan asettuu norjalainen IK Start. Ottelu alkaa huomenna klo 16.30 paikallista aikaa eli 17.30 Suomen aikaa Chinchetassa, La Quintan jalkapallokentillä.

Kristiansandin kaupungista tuleva vastustaja Start putosi Norjan pääsarjasta viime vuonna niukasti kehnomman maalieronsa takia. Filip Valencicin edustama Stabæk nousi viime vuonna tasapisteisiin Startin kanssa päätöskierroksella ja uusi lopulta sarjapaikkansa. Pitkäaikaiseksi Startin visiittiä ykkösdivisioonaan ei ole kuitenkaan arvioitu, sillä Norjan mediassa Start on nostettu tämän vuoden toisen sarjatason suurimmaksi voittajasuosikiksi.

Siinä missä Inter on keskittynyt Marbellassa harjoitteluun, on Norjan takavuosien maajoukkuepelaaja Kjetil Rekdalin valmentama Start pelaamassa kahden viikon leirinsä aikana peräti neljä peliä. Viimeksi maanantaina toisen Norjan ykkösdivisioonajoukkue Jervin 1-0 voittanut Start pelaa Inter-ottelun jälkeen jälleen tulevana maanantaina, jolloin se saa vastaansa liigajoukkue Bodø/Glimtin.

Lauantaina pelatun Suomen Cupin FC Honka -ottelun jälkeen Interin joukkue on harjoitellut Espanjan lämmössä nurmikentillä maanantaista alkaen. Interin päävalmentaja Jose Riveirolle myös ottelu on ennen kaikkea osa harjoitusviikkoa.

- Pääsemme testaamaan ottelussa sellaisia asioita, joita olemme ottaneet käyttöön harjoituksissa täällä. Lisäksi haluamme myös antaa hyvän kuvan suomalaisesta jalkapallosta kohdatessamme muualta tulevan joukkueen, Riveiro listaa tavoitteita.

Interin mukana leirillä on harjoitellut argentiinalainen vasen laitapuolustaja Luciano Balbi, jonka ansioluettelossa on Etelä-Amerikan seurajoukkuekilpailu Copa Sudamericanan voitto sekä pelejä Espanjan toiselta sarjatasolta Valladolidin ja viimeksi Extremaduran riveistä. Päävalmentaja Riveiro odottaakin ottelua myös pelaajatarkkailun takia.

- Ottelussa meillä on mahdollisuus nähdä uusia pelaajia sekä muita, jotka ovat joutuneet jättämään edelliset ottelut väliin loukkaantumisten takia, espanjalaisvalmentaja kertoo pelaajatilanteesta.

InterTV:n haastattelussa huomista ottelua ennakoi kapteenistoon valittu Juuso Hämäläinen. Haastattelijana puolestaan toimii tällä kertaa tälläkin kaudella joukkuetta kipparoiva Timo Furuholm.

Marbellan leirillä mukana olevat pelaajat:

Balbi, Luciano
Boakai, Hanson
Furuholm, Timo
Heinonen, Jan
Hoskonen, Arttu
Hämäläinen, Juuso
Järvistö, Joona
Kamy, Daniel
Klinkenberg, Daan
Kuningas, Mikko
Louhela, Mikke
Markkula, Niko
Marttinen, Aati
Moisander, Henrik
Muñiz, Álvaro
Mäenpää, Niilo
Ojala, Mika
Paananen, Aleksi
Tamminen, Eero
Tenho, Miro
Valenčič, Filip
Viholainen, Lassi